Techniek

Plug & Play

Doordat wij zelf warmtepompen ontwikkelen beschikken we steeds over de laatste technieken en de unieke in eigen huis ontwikkelde software en behalen we opzienbarende rendementen. Bijvoorbeeld de levering van 80°C volcontinu met een COP van 3,5.


Uniek aan onze techniek is dat elke machine volstrekt traploos kan op- en aftoeren (moduleren) en onze Q-inside® besturingssoftware.

Buffertanks

De Qbox maakt gebruik van twee buffertanks; de eerste dient als relatief koude bronbuffer voor de HT-module. De buffer aan de warme afgifte zijde van de installatie dient ter optimalisatie van de energieafgifte. Het leidingwerk in de installatie is voorzien van diverse pompmodules, regelkleppen, temperatuur- en flowopnemers.

Techniek

De Qbox is een plug & play totaalinstallatie die volcontinu (24/7) hoge temperaturen levert aan een nieuwe of bestaande gebouwinstallatie of industrieel proces. De Qbox wordt in een stand alone oplossing (de box) geleverd of kan worden opgebouwd in een technische ruimte.

Voor een viertal verschillende bronnen hebben we de meest kenmerkende verschillen op een rijtje gezet.

Materialen

In elke Qbox passen we uitsluitend hoogwaardige materialen toe die zichzelf al ruimschoots in de praktijk bewezen hebben. In de HT-module geldt dat voor de compressor, de platenwisselaars, alle in dikwandig koper uitgevoerde verbindingen en de thermische en anti-condens isolatie.

Koudemiddel

Wij gebruiken uitsluitend koudemiddel met een laag GWP-gehalte, dus met een sterk verminderd broeikaseffect bij eventuele lekkage.

Dit koudemiddel is ingedeeld in categorie A1, het is niet giftig en onbrandbaar.  

Qbox B.V.

Saffierborch 8
5241 LN   Rosmalen

+31 (0)73-7114756
info@qbox.nl