top of page

Techniek

HEADER_SMAL3.jpg

Plug & Play

De Qbox is een plug & play totaalinstallatie die volcontinu (24/7) hoge temperaturen levert aan een nieuwe of bestaande gebouwinstallatie of industrieel proces. De Qbox wordt in een stand alone oplossing (de box) geleverd of kan worden opgebouwd in een technische ruimte. 

Unieke aan onze techniek is dat elke machine volstrekt traploos kan op- en aftoeren (moduleren) en onze Q-inside® besturingssoftware.
Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
MG_6326-1600x1200-1.jpg

Buffertanks

De Qbox maakt gebruik van twee buffertanks; de eerste dient als relatief koude bronbuffer voor de HT-module. De buffer aan de warme afgifte zijde van de installatie dient ter optimalisatie van de energieafgifte. Het leidingwerk in de installatie is voorzien van diverse pompmodules, regelkleppen, temperatuur- en flowopnemers.
QBOX_BUFFERTANKSkopie.jpg

Techniek

Doordat wij zelf warmtepompen ontwikkelen beschikken we steeds over de laatste technieken en de unieke in eigen huis ontwikkelde software. Hierdoor behalen we opzienbarende rendementen. Bijvoorbeeld de levering van 80°C volcontinu met een COP van 3,5. 

Voor een viertal verschillende bronnen hebben we de meest kenmerkende verschillen op een rijtje gezet.
NRGTEQ.jpg
DSC_0107 as Smart Object-1.jpg

Koudemiddel

Wij gebruiken uitsluitend koude-
middel met een laag GWP-gehalte, dus met een sterk verminderd broeikaseffect bij eventuele lekkage. 
Dit koudemiddel is ingedeeld in categorie A1, het is niet giftig en onbrandbaar.  
d62ca1_f0468c54521145fbbe49798d2b28b343~

Materialen

In elke Qbox passen we uitsluitend hoogwaardige materialen toe die zichzelf al ruimschoots in de praktijk bewezen hebben. In de HT-module geldt dat voor de compressor, de platenwisselaars, alle in dikwandig koper uitgevoerde verbindingen en de thermische en anti-condens isolatie.
Neem contact met ons op
Qbox B.V.
Saffierborch 8
5241 LN Rosmalen
info@qbox.nl
+31 (0)73 711 47 38


KVK: 78075645
bottom of page