top of page
HEADER_SMAL3.jpg

In één dag gasloos met de Qbox

Bijgewerkt op: 10 mei 2021

Installatietotaal: platform voor installerende bedrijven en adviseurs

In één dag gasloos met de Qbox van NRGTEQ De gehele maatschappij zal drastisch onderhanden genomen moeten worden om het doel van een energieneutrale samenleving te realiseren. De automarkt lijkt langzaam op gang te komen nu de meeste automerken met elektrische modellen op de markt komen. De voedselvoorziening, spullenproducenten en de reiswereld blijven nog ver achter. In de gebouwde omgeving wordt veel uitgeprobeerd, maar gaat het allemaal erg traag en met enorme kosten gepaard.Innovatieve oplossing

De Qbox is een innovatieve warmtepomp-oplossing voor de productie van warmte en warm tapwater. De Qbox levert zeer hoge temperaturen, tot 80°C volcontinu; vergelijkbaar met een CV-installatie. Hierdoor wordt het mogelijk om een traditioneel draaiende installatie (gas, olie) instant om te wisselen door een geheel op duurzame elektriciteit functionerend alternatief met enkele zeer grote voordelen: GEEN bodemwisselaars benodigd, GEEN aanpassing van de gebouwschil en wellicht nog wel het belangrijkste: GEEN aanpassingen aan de reeds aanwezige installatie: leidingen, radiatoren, appendages etc. kunnen gewoon blijven zitten. De aanpassing kan plaatsvinden zonder hapering in een productieproces of zonder dat bewoners hun huis uit moeten, met minimale impact dus. De Qbox is een eenvoudige aanpassing van uw energievoorziening die u in één dag minimaal één labelsprong oplevert.

Op de afbeelding hierboven is de Qbox vormgegeven als een tuinhuisje. Dit staat in de tuin van een monumentaal gebouw waarin een zorginstelling is gevestigd. Achter de deur bevinden zich de buffervaten, de hoog-temperatuur warmtepomp en de overige techniek.

Kern van elke Qbox is een revolutionaire warmtepomp uit de TNG-HT serie van NRGTEQ uit Rosmalen. NRGTEQ bracht het afgelopen decennium een serie volledig traploos modulerende warmtepompen met afgiftevermogens tot maximaal 1000 kW op de markt. Dankzij het grote vermogensbereik zijn deze warmtepompen zeer flexibel toepasbaar, de warmtepompen passen zich automatisch aan op de warmtevraag in de woning, het gebouw of industrieel proces en geven een constante temperatuur af.


Met een unieke zelf ontwikkelde besturing wordt bij elke gevraagde uitvoertemperatuur het hoogst mogelijke rendement behaald. Met name op hoge temperaturen heeft de TNG-HT serie zich al bijna

10 jaar meer dan bewezen.

281 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Neem contact met ons op
Qbox B.V.
Saffierborch 8
5241 LN Rosmalen
info@qbox.nl
+31 (0)73 711 47 56
KVK: 78075645
bottom of page