Villa Bleijenburgh, Bladel

Een monumentaal pand, heerlijke faciliteiten met volop ruimte, een beschermde woonomgeving en een Qbox. Lees meer voor het gehele verhaal.

 

Heerlijk oud worden zo!

Villa Bleijenburgh is prachtig gelegen langs de westelijke entree van de kern Bladel. Geheel in lijn met de gemeentelijke wens om een landmark te creëren is invulling gegeven aan de plaatselijke woonvisie.
Het kleinschalige project bestaat uit 21 ruime levensloopbestendige appartementen die allen voldoen aan certificaat WoonKeur Plus met een bijbehorende parkeergarage, voorzieningengebouw (denk aan faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, sportruimte, een gemoedelijke ontmoetingsruimte) en een omsloten park met bewegingstuin/ belevingstuin van 2000 m² .

De ontwikkelaar besloot om het geheel radicaal te verduurzamen, maar koos daarbij voor de uiterst eenvoudige oplossing van de Qbox.

Berging als technische ruimte

Besloten is om de gehele verwarmings- en warm tapwaterinstallatie buiten de bestaande technische ruimte te houden. Een berging in de weelderige tuin, mooi afgewerkt, dient nu als onderkomen voor een Qbox-AIR.  

Unieke Qbox HT-warmtepomp techniek

De opstelling bestaat onder meer uit twee buffervaten met elk 1.000 liter volume. Het koude vat is eigenlijk de warme kant van het AIR-gedeelte van de cascade en dient als bron voor de unieke HT-Qbox warmtepomp. Het opgestelde vermogen bedraagt 65 KW en voorziet het gebouw van verwarming en warm tapwater en het zwembad van 30 graden zwemwater. 

Schoon en goedkoop

Berekeningen wijzen uit dat er direct aanzienlijke besparingen op de energie-rekening en op de CO2 uitstoot worden behaald.

Vergeleken met stoken op gas vergt de Qbox ongeveer 60% minder energielasten! Met stijgende gasprijzen in het verschiet wordt dat de komende jaren alleen maar gunstiger. Maar ook de CO2 uitstoot ligt direct al 12% lager dan de traditionele opstelling. Bij verdere vergroening van de elektriciteitsvoorziening zal de CO2 uitstoot van Villa Bleijenburgh uiteindelijk op nul uitkomen.

 
Qbox 

Saffierborch 8
5241 LN Rosmalen

+31 (0)73-7114568
info@qbox.nl

POWERED BY
LOGO_NRGTEQ.png