top of page
BANNER GADIENT.jpg

Villa Bleijenburgh

< vorige project
Schermafbeelding 2021-04-16 om 15.54.54.png

Monumentaal pand

Het stijlvolle gebouw aan de Bleijenhoek 50 in Bladel is een kleinschalig sfeervol wooncomplex voor ouderen waar zorg op maat geboden kan worden met luxe faciliteiten en prachtige tuin. Het karakteristieke pand is lastig te isoleren om het geschikt te maken voor laag-temperatuur, zonder aan karakter in te boeten. Daarnaast vergt dat een enorme extra investering en een ingrijpende verbouwing.​

 

Aanbouw schuurtje

In de prachtig aangelegde tuin stond een schuurtje zonder noemenswaardige functie. Besloten is om dit in te richten als technische ruimte, waarbij de basisingrediënten van een standaard Qbox ingebouwd werden: bronmodule, aanvoer-buffervat, hoog-temperatuur w/w warmtepomp, hoog-temperatuur buffervat. Voorzien van de nodige pompmodules, geladen met onze Q-inside software en met een ondergrondse transportleiding naar de naastgelegen villa. 

Geluidsreducerende maatregelen

De bronmodule is een efficiënte HQ38 l/w warmtepomp die de aanvoer-buffer van gematigde temperaturen voorziet. Daardoor draait deze bronmodule met een bijzonder gunstig rendement, hij hoeft immers slechts 15 a 20 graden bronwater te produceren. De aanvoer van lucht gaat via een rooster in de zijwand van het schuurtje. Voor de afblaas ontwikkelden we een speciale dakoplossing met geluidsdemping tot max. 40 dB.

Resultaat

Door toepassing van deze Qbox werd het mogelijk om Villa Bleijenburgh in haar oorspronkelijke staat te behouden. Ons nationale erfgoed blijft hierdoor behouden terwijl deze villa direct bijdraagt aan de energietransitie en de opgave inzake de warmtetransitie van de gemeente Bladel. 
Neem contact met ons op
Qbox B.V.
Saffierborch 8
5241 LN Rosmalen
info@qbox.nl
+31 (0)73 711 47 38


KVK: 78075645
bottom of page