De Alternatieven

De toekomst

De hoop is nogal eens gevestigd op de toekomst. Op nieuwe technieken die het wereldwijde energieprobleem gaan redden. De rode lijn in deze ontwikkelingen is het gevaar dat het gretig wordt misbruikt om nog te wachten met verduurzamen. 

De thoriumreactor is er zo eentje. Al decennialang een gedroomde doorbraak en dat zal nog wel even zo blijven. In hetzelfde rijtje staat kernfusie, al horen we daar al een tijdje niet veel meer over. 

 

Waterstof is de laatste hype. Onvermeld blijft doorgaans dat het veel stroom vergt om waterstof te produceren, een stevige investering om het veilig op te slaan en andere afgifteapparaten om het te kunnen gebruiken.

De waterdamp als rookpluim wordt als mooi vergezicht geschetst, maar daarachter gaat een wereld aan verliezen schuil.  

 

Bij gebrek aan alternatieven en kennis wordt voortvarend gesproken over isolerende maatregelen, complete transities, aanpakken / inpakken van de gebouwschil. Natuurlijk is dat een prima idee, maar het vergt nogal wat: aan tijd, geld, te verduren ergernissen. Voorzichtig wijzen we naar de renovatie van het Binnenhof in Den Haag… need I say more?

De aanpak waar woningcorporaties nu voor kiezen kost nog steeds ruim een halve ton in Euro's, de cijfers laten zich niet makkelijk achterhalen. Maar dan nog gaat het slechts over de makkelijke opgaven, de rijtjeswoningen, de standaard flatgebouwen. Voor bedrijfspanden, monumenten, elke individueel kantoor zijn nog nauwelijks oplossingen beschikbaar.

TOT VANDAAG: Qbox is de game changer!

Qbox B.V.

Saffierborch 8
5241 LN   Rosmalen

+31 (0)73-7114756
info@qbox.nl